Corona update september 2020

29 september 2020


CORONA Update

Helaas!

De maatregelen zijn weer aangescherpt. Hieronder vind je een gedeelte van het bericht dat we van de gemeente ontvingen. We vragen jullie om deze goed door te nemen en je er aan te houden.  

 

Aanpassingen

·        Publiek is de komende drie weken niet meer toegestaan bij sportactiviteiten. Dat geldt zowel voor professionele sportwedstrijden als voor amateurwedstrijden.

·        Sportkantines moeten tijdelijk dicht.

Basisregels sport

De overige spelregels voor zowel binnen- als buiten sporten blijven van kracht:

·        Waar mogelijk houdt iedereen anderhalve meter afstand. Als dat onmogelijk is voor een normaal spelverloop mag de anderhalve meter tijdelijk worden losgelaten.

·        Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening houden sporters wél 1,5 meter afstand tot elkaar. Ook in de kleedkamers en in de kantines.

·        Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen mogen gebruikt worden.

·        Er vindt een gezondheidscheck plaats voor aanvang van de training of wedstrijd.

Geen publiek 

Vanaf 29 september 18.00 uur mag er geen publiek meer aanwezig zijn bij sportwedstrijden en trainingen. Het doel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Daarom zijn toeschouwers niet meer toegestaan. Dat geldt ook voor ouders die naar hun sportende kind willen kijken. Alleen sporters, trainers en stafleden zijn welkom op de sportaccommodaties. Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.  

Sportkantines dicht

Alle sportkantines zijn de komende drie weken dicht. Dit geldt ook voor de kantines die een drank- en horecavergunning hebben. Dit betekent dat er ook geen bijeenkomsten meer gehouden mogen worden in de sportkantine. Sommige sportkantines worden overdag gebruikt voor andere doeleinden, zoals dagbesteding. Hiervoor gelden andere regels. Wij vragen sportverenigingen die hierover vragen hebben contact op te nemen met de gemeente.  

Groepsgrootte 

De maximale groepsgrootte van 30 personen binnen en 40 personen buiten geldt niet voor gelegenheden om te sporten en voor jeugdverenigingen. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel. Dus het is de bedoeling dat sporters na afloop van een training of wedstrijd de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaten.  

Gezondheidscheck

Voor aanvang van de trainingen en wedstrijden moet er een gezondheidscheck plaatsvinden. Spelers die verkouden zijn of koorts hebben, mogen niet komen.  

Overige activiteiten

Voor een aantal situaties zijn uitzonderingen gemaakt. Zo mogen mensen bij elkaar komen om het doel van de vereniging te kunnen uitoefenen, maar niet om bijvoorbeeld een afscheidsfeest te organiseren voor de voorzitter. Het advies is om de komende drie weken alle activiteiten anders dan de sportactiviteiten waar mogelijk af te lasten of uit te stellen.  

 

We hebben zoveel mogelijk gedaan om aan de maatregelen te kunnen voldoen. Helaas moeten we nu toch de kantine sluiten en mag er geen publiek komen kijken naar de wedstrijden. Gelukkig kunnen we op de baan nog wel genieten van het mooie spelletje. We hopen dat de maatregelen snel weer versoepeld kunnen worden.  

 

Met vriendelijke groet,

Bestuur T.V. Den Ham

Nieuwscategorieën