Dubbelen mag weer mits 1,5 meter

20 mei 2020


Dubbelen mag weer maar wel met 1,5 meter afstand.

De KNLTB heeft het dubbelen weer toegestaan en ook van de gemeente hebben we toestemming om weer te dubbelen. Hierbij moeten alle andere regels wel worden nageleefd. Dus van te voren baan reserveren, niet komen als je verschijnselen van griep hebt, etc. Deze zijn na te lezen in de vorige mail.

De gemeente heeft in hun mail het volgende opgenomen:

" Beste tennisverenigingen,  

De KNLTB heeft de maatregel omtrent het dubbelen versoepeld. In de noodverordening staat o.a. dat er gesport mag worden ‘mits de aanwezigen ten allen tijde ten minste 1,5 meter afstand houden tot de dichtstbijzijnde persoon’.   Regionaal hebben wij het volgende daarover afgestemd. Er mag gedubbeld worden, echter moet de 1,5 meter ten alle tijden aanwezig zijn en de RIVM-maatregelen worden opgevolgd.   Het is aan de vereniging zelf om deze verspoeling van de KNLTB door te voeren binnen hun vereniging. De sportaanbieder en de sporter(s) zijn zelf verantwoordelijk voor het naleven van de gestelde regels. De BOA’s controleren hierop."

Neem dus altijd voldoende afstand van elkaar. Wanneer dit niet voldoende gebeurd dan zijn de gevolgen (eventuele boete) voor de betreffende spelers. En in het ergste geval mogen we dan niet meer dubbelen of helemaal niet meer tennissen. 

Dus liever een bal laten lopen dan te dicht bij elkaar komen!

Het bestuur

Nieuwscategorieën